..Teen Forum..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

..Teen Forum..

..za sve teenagere.. i one koji se tako osjećaju.. =)

Početna stranicaLatest imagesPretraľnikRegistracijaLogin

Leće umjesto naočala

Go down 
+8
nj nj nj (:
Fleur
VVVVV
!dealno_loš@
malena.
.Maya.
Miss Sunshine*
zbunjolica.
12 posters
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
zbunjolica.
Svaka čast :)
zbunjolica.

Broj postova : 3115
Registration date : 21.07.2008

Leće umjesto naočala Empty
PostajNaslov: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimečet lis 16, 2008 3:50 pm

zanima me jel nosi koja od vas leće,i kak vam je,kaj sve morate radit da ih održavate...? wtf ja ću ih vjerojatno počet nosit umjesto naočala,i znam da će mi prije toga oftamolog sve objasnit al zanimaju me vaša mišljenja,ako ih imate,ili poznajete nekoga tko ih nosi.
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimečet lis 16, 2008 4:08 pm

ne nosim ni naočele ni leće
neznam
nemrem pomoč=)
[Vrh] Go down
Miss Sunshine*
Miss Sunshine*

Broj postova : 2613
Registration date : 16.08.2008

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimečet lis 16, 2008 4:46 pm

ovako...
ja neam problema sa očima
niti ne nosim naočale ili leče
ali pročitala sam da dok si još mali, ''mali'' (xD), da je bolje da nosiš naočale, jer bi ti leče mogle neš kao ošetetiti oko ili ispasti
nezz koliko je to istina
ali meni su ipak neak bolje...ma nezz

nemrem ti dat neki dobar savjet :S huh?
[Vrh] Go down
http://lemonpie.blog.hr/
Miss Sunshine*
Miss Sunshine*

Broj postova : 2613
Registration date : 16.08.2008

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimečet lis 16, 2008 5:34 pm

Kako biti lijepa s naočalama ili lećama
Iako se mnogi danas odlučuju za kontaktne leće zbog njihove praktičnosti, mnogi pak vole nositi naočale, koje više nisu rezervirane samo za razredne štreberice, već naprotiv, za najveće kulerice

Naočale mogu biti vrlo efektan modni detalj

Dobro odabrane dioptrijske naočale usklađene s oblikom lica, bojom kose, tenom i stilom odijevanja mogu biti vrlo efektan i zanimljiv modni dodatak.

Pri odabira naočala, svakako treba voditi računa o veličini okvira. Ako imaš duguljasto ili trokutasto lice, neka uži okvir bude tvoj izbor jer ako okvir naočala prelazi crte lica, previše će se isticati i upropastiti cjelokupni dojam.

Kad je riječ o obliku naočala, vodi se starim pravilom i biraj takve okvire koji su suprotni obliku tvog lica.
Dakle, ako imaš okruglo lice, odluči se za naočale četvrtastih okvira ili lagano izdužene - mačkastog oblika. Ako imaš pak četvrtasto lice lice, nećeš pogriješiti s ovalnim naočalama, dok manji okviri s izraženim donjim dijelom najbolje pristaju licu trokutastog oblika. Ako si sretnica s licem ovalnog oblika, tebi pristaju gotovo svi oblici naočala.

Pri izboru boje okvira, vodi računa o usklađivanju boje kose i tena s bojom naočala. Uz topli ten pristaju tople boje poput crvene, žute ili crvene. Hladne boje (ljubičasta ili plava) odgovarat će hladnom, svijetlom tenu ili ako imaš maslinastu put.

Crni okviri su, slažemo se svi, apsolutno kul, no oprez – tvome licu mogu dati i ozbiljniju notu.

Cure koje nose naočale trebaju znati da je najbolje odabrati make-up koji se ne 'sudara' s bojom okvira. Dakle, ako imaš upadljiv okvir, koristi nježnije boje i jednostavnije se našminkaj.

Izbjegavaj prevelike slojeve maskare jer će ispod stakala naočala svako pretjerivanje biti još uočljivije

Oči iza naočala treba vizualno 'otvoriti', pa stoga odaberi nijanse sjenila koje će povećati oko u nježnijim nijansama - bež ili svjetlije pastelne nijanse. Savjetujemo ti da sjenila u prahu ne koristiš jer njihove čestice padaju na stakla i prljaju ih. Obavezno koristi uvijač za trepavice i nanesi maskaru, ali pažljivo i u manjim slojevima budući da će ispod stakala tvojih naočala svako pretjerivanje biti još više uočljivo.

Posebnu pozornost posveti jer okviri naočala znaju još više 'zasjajiti' lice, posebice oko korijena nosa, kao i podočnjake koji ponekad kroz staklo mogu izgledati još uočljiviji.

Završni 'štih' dat će rumenilo i sjajilo za usne u što prirodnijim tonovima.

Ne zaboravi na obrve koje će zbog naočala još više doći do izražaja stoga trebaju biti dobro oblikovane i uredne. Ako su neposlušne, počešljaj ih specijalnom četkicom za obrve i učvrsti bezbojnom maskarom.

Cure koje nose kontaktne leće nemaju posebnih pravila kad je riječ o izboru šminke, no treba ih samo podsjetiti na to da uvijek trebaju prvo staviti leće pa tek onda krenuti s nanošenjem make-upa da čestice šminke ne bi upale u oko i izazvale suzenje. Osim toga, neki stručnjaci ne preporučuju iscrtavanje unutarnjeg dijela kapka olovkom.

'Ako se koristi olovka za iscrtavanje unutarnjeg dijela kapka, dijelovi olovke za oči mogu se zalijepiti za leću i izazvati infekciju', upozorila je kalifornijska okulistica Charisse Lee dodajući da je za zdrave oči pri nošenju leća najvažnija dobra higijena i njihovo disciplinirano održavanje.

izvor:tportal
neki savjeti
[Vrh] Go down
http://lemonpie.blog.hr/
.Maya.
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
.Maya.

Broj postova : 1898
Registration date : 11.09.2008

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimečet lis 16, 2008 7:18 pm

Ja nosim leće.
^^
Od prvgod do polovice sedmog sam nosila naočale.
I sada već skoro pa dvije godine nosim leće.
Meni su super i neam nikakvih problema.
Pitaj što god te zanima.
Na raspolaganju sam.
:D
[Vrh] Go down
http://darklollipop.blog.hr
zbunjolica.
zbunjolica.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepet lis 17, 2008 3:56 pm

.Maya the lollipop. je napisao/la:
Ja nosim leće.
^^
Od prvgod do polovice sedmog sam nosila naočale.
I sada već skoro pa dvije godine nosim leće.
Meni su super i neam nikakvih problema.
Pitaj što god te zanima.
Na raspolaganju sam.

lol čini se da ću ih ja otprilike počet nosit kad si i ti počela lol ^^
budem pitala.kad se sjetim kaj da pitam xd lol!
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepet lis 17, 2008 4:33 pm

nisam nikad ni jedno ni drugo
[Vrh] Go down
zbunjolica.
zbunjolica.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepon stu 10, 2008 6:43 pm

super su mi leće,nosim ih sad par dana,samo ih je malo teško stavit u oko
jer trepćem kad pokušam stavit pa se onda nedaju :/
al inače nie teško s njima,i volim bit bez naočala i tak..zakon su Leće umjesto naočala 311758
[Vrh] Go down
.Maya.
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
.Maya.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepon stu 10, 2008 7:59 pm

Drago mi je.
[Vrh] Go down
malena.
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
malena.

Broj postova : 1130
Registration date : 22.10.2008

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepon stu 10, 2008 8:19 pm

ja bi leće al mi stara neda i nez kak bi s tim jel bi mi se dalo održavat ih al fkt mislim da bi mi s njima bilo bolje mislim bar bi bolje zgledala
[Vrh] Go down
.Maya.
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
.Maya.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepon stu 10, 2008 8:40 pm

A nije ti to tak teško.
Uopće.
Sam svaku večer ih staviš u novu tekućinu i ujutro kad ih stavljaš tu tekućinu baciš i ostaviš kutijicu da se osuši.
A na stavljanje i skidanje se navikneš za par tjedana i kasnije to uopće nije nikakav problem.
[Vrh] Go down
!dealno_loš@
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
!dealno_loš@

Broj postova : 1953
Registration date : 29.07.2008

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepon stu 10, 2008 8:41 pm

Ima ljudi koji su osljepili zbog leća, moja mama skoro npr...
mene bi bilo strah to nosit Suspect
[Vrh] Go down
.Maya.
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
.Maya.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepon stu 10, 2008 8:42 pm

Ma kak to?
Iss, kae bilo?
Ja jedino znam za onu neku tekućinu što je bilo nekih opasnih sastojaka u njoj, pa su je ukinuli iz prodaje.
No ja ju nisam nikad ni koristila tak da.
[Vrh] Go down
malena.
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
malena.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepon stu 10, 2008 8:44 pm

joj ja poznam neku curu koja je dobila neku upalu pa je morala primat neke inekcije u oči aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
[Vrh] Go down
VVVVV

Broj postova : 2461
Registration date : 18.10.2008

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepon stu 10, 2008 9:04 pm

meni nešto u oku bilo..
pa sam na neku operaciju išla, al nisam ostajala u bolnici..
i to su mi morali probušit s iglom da mi gnoj iscuri..
[Vrh] Go down
!dealno_loš@
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
!dealno_loš@

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepon stu 10, 2008 9:09 pm

Ma kak to?
Iss, kae bilo?
Ja jedino znam za onu neku tekućinu što je bilo nekih opasnih sastojaka u njoj, pa su je ukinuli iz prodaje.

Ne znam tocno, ugl.neka upala joj se napravila, al ozbiljna, fkt je mogla osljepit zbog toga...il ti nes ude u lecu, a ne ocestis dobro il sta ja znam, i eto vraga..sorry ako sam te prepala, nie mi bila namjera, lol =)
[Vrh] Go down
.Maya.
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
.Maya.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepon stu 10, 2008 9:23 pm

Scarlett je napisao/la:
Ma kak to?
Iss, kae bilo?

Ne znam tocno, ugl.neka upala joj se napravila, al ozbiljna, fkt je mogla osljepit zbog toga...il ti nes ude u lecu, a ne ocestis dobro il sta ja znam, i eto vraga..sorry ako sam te prepala, nie mi bila namjera, lol =)

Ma nisi.
Imam ih ja več dvije godine i potpuno sam zadovoljna njima.
Da, zbilja se treba malo brinut, al s vremenom ti to uđe u naviku.
Kao pranje zubi.
xD
[Vrh] Go down
.Maya.
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
.Maya.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepon stu 10, 2008 9:28 pm

Jedino što, bar ja, treba pazit da se ne zaspi s njima.
Nije niš strašno ak jedno zaspiš, al ne treba preć u naviku jer može oštetit sluznicu oka.
Ja sam par puta zaspala i nije mi ništa bilo osim jednom.
Kad sam kod frendice prespavala, vjerojatno smo dugo pričale i to i ja sma zaboravila skinut i zaspala sam s njima.
I ujutro kad sam se probudila jedno mi je oko užasno suzilo i nije prestajalo.
I onda sam skinula leće i nisam ih nosila oko tjedan dana jer mi je vjerojatno leća oko zagrebala il nešto pa mi je kapilara pukla il neš, uglavnom neam pojma.
Bilo je oko crveno.
I nisam uopće mogla stavit leću jer me užasno žuljalo.
I kašpala sam oči i nosila naočale tjedan dana i izlječilo se.
I sve je opet bilo normalno.
[Vrh] Go down
!dealno_loš@
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
!dealno_loš@

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimepon stu 10, 2008 9:32 pm

=))
Ma lece su okey, ako je netko ko ti tko pazi stalno i to..(sto ja ne bi mogla, haha :D )
Al slazem se, prede ti u naviku, al uvijek treba biti 100% oprezan
[Vrh] Go down
zbunjolica.
zbunjolica.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimeuto stu 11, 2008 12:10 am

Nije niš strašno ak jedno zaspiš, al ne treba preć u naviku jer može oštetit sluznicu oka.
Kad sam kod frendice prespavala, vjerojatno smo dugo pričale i to i ja sma zaboravila skinut i zaspala sam s njima.
I onda sam skinula leće i nisam ih nosila oko tjedan dana jer mi je vjerojatno leća oko zagrebala il nešto pa mi je kapilara pukla il neš, uglavnom neam pojma.
Bilo je oko crveno.

a kakve leće nosiš?
meni je rekla teta okulist da ću nosit one mekane,koje se nose 2 tjedna pa se bace i uzmu nove..
[Vrh] Go down
.Maya.
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
.Maya.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimeuto stu 11, 2008 1:22 am

miwnič. je napisao/la:
Bilo je oko crveno.

a kakve leće nosiš?
meni je rekla teta okulist da ću nosit one mekane,koje se nose 2 tjedna pa se bace i uzmu nove..

Ja isto imam te mekane, al ja mjenjam svaka dva mjeseca.
Dobim 6 pari za cijelu godinu, pa promjenim svaka dva mjeseca.
I onda nakon godinu dana idem ponovno na kontrolu i dobivam nove, opet za cijelu sljedeću godinu.
[Vrh] Go down
malena.
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
malena.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimeuto stu 11, 2008 4:06 pm

lucija070 je napisao/la:
meni nešto u oku bilo..
pa sam na neku operaciju išla, al nisam ostajala u bolnici..
i to su mi morali probušit s iglom da mi gnoj iscuri..

ajoj thumb d
[Vrh] Go down
zbunjolica.
zbunjolica.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimeuto stu 11, 2008 4:37 pm

miwnič. je napisao/la:
Bilo je oko crveno.

a kakve leće nosiš?

I onda nakon godinu dana idem ponovno na kontrolu i dobivam nove, opet za cijelu sljedeću godinu.

aha
a kolko si ih platila tj kolko ih plaćaš..?
[Vrh] Go down
.Maya.
Pravi forumaš!
Pravi forumaš!
.Maya.

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimeuto stu 11, 2008 4:40 pm

miwnič. je napisao/la:
miwnič. je napisao/la:
Bilo je oko crveno.

a kakve leće nosiš?

aha
a kolko si ih platila tj kolko ih plaćaš..?

Hmm.
Neam pojma.
Pitat ću mamu pa ti javim.
[Vrh] Go down
Fleur

Broj postova : 15361
Registration date : 25.06.2009

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitimened kol 02, 2009 9:17 pm

Nosim naocale =))

Probala sam s lecama, prekomplicirano je to meni.
Platila sam ih 600-700kn, 6 pari za 6 mjeseci, meke lece.
Da zaspala sam s lecama dvaput.. Cak sam i s naocalama zaspala :S
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Leće umjesto naočala   Leće umjesto naočala Icon_minitime

[Vrh] Go down

Leće umjesto naočala
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next