| Donnie Darko | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
mršavi_pas Ide, ide..
Broj postova : 238 Age : 31 Registration date : 24.08.2009
| Naslov: Donnie Darko pet kol 28, 2009 3:39 pm | |
| jel gledo tko ovaj genijalni film?Ako je neka kaže nešt kakav mu je,možemo i raspravljat o nekim stvarima u filmu koje nsite skužli(sigurno ih ima) | |
|
| |
bijač Ide, ide..
Broj postova : 284 Lokacija : U Lidlu. Jede burek. >.< Registration date : 27.08.2009
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 10:11 pm | |
| nisam gledala? o čem se radi? | |
|
| |
rawr Pravi forumaš!
Broj postova : 1691 Age : 30 Lokacija : with him... in prison <3 Registration date : 02.05.2009
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 10:21 pm | |
| ja baš dns pogledala... film je prezakon..... skinula ga s neta.... malo je kraj nejasan.... ali mislim da se donnie vratio u prošlost i pustio da ga ubije onaj motor.... nznm... predobar izbor pjesama u filmu.... pogotovo ova zadnja... savršena je... ovaj lik ju je super odsvirao.. i sviđa mi se njegov glas: https://www.youtube.com/watch?v=qYikfwjmkv8mislim da je ova verzija bila u filmu: https://www.youtube.com/watch?v=4N3N1MlvVc4(ima previše obrada pa nisam sigurna) ugl,... drew barrymore.. meni najdraža glumica <3... sviđa mi se njezin lik u filmu... onaj frank je presladak | |
|
| |
bijač Ide, ide..
Broj postova : 284 Lokacija : U Lidlu. Jede burek. >.< Registration date : 27.08.2009
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 10:23 pm | |
| | |
|
| |
rawr Pravi forumaš!
Broj postova : 1691 Age : 30 Lokacija : with him... in prison <3 Registration date : 02.05.2009
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 10:28 pm | |
| taj donnie ti je jako pametan i inteligentan.... al je malo poremećen...
on vidi tog nekog čudovišnog zeca koji mu govori što treba napraviti.... tak je zapalio neku kuću, poplavio školu and so.... i to sve kako bi spasio svijet od uništenja....
ugl, film je jako kompliciran.... ne može se baš objasniti...
cobjašnjenje iz vikipedije:
Film ima vrlo kompleksnu i bizarnu filozofsku pozadinu koja se iz samog filma ne može nikako razumjeti, čak ni višestrukim gledanjem, budući da se priroda ključnih događaja u filmu uopće ne spominje, kao ni terminologija koja ih objašnjava. Oni su objašnjeni u fiktivnoj knjizi, Filozofija putovanja kroz vrijeme, čiji se dijelovi mogu pročitati kao dodatak na DVD-izdanju ili na internetskim stanicama o filmu. No ni knjiga ne može omogućiti potpuno razumijevanje filma budući da se neki ključni detalji ne mogu racionalno objasniti. Objašnjava se samo način na koji se stvari odvijaju, ali razlozi zbivanja ostaju nepoznati.
Prema režiseru, Richardu Kellyju, u noći na početku filma iz Primarnog Svemira se posredstvom avionskog motora kao Artefakta odvojio Tangentni Svemir koji je nestabilan i kolabirati će u roku od mjesec dana, povlačeći za sobom i Primarni Svemir ukoliko ga netko ne zatvori, odnosno ispravi. Zatvaranje Tangentnog Svemira je zadaća Živog Primatelja (Donnie) koji za tu potrebu dobiva određene nadnaravne sposobnosti. Ljudi koji umru u Tangentnom Svemiru su Manipulirani Mrtvaci (Frank i Gretchen) koji također dobivaju određene moći (Frank nakon smrti može putovati kroz vrijeme) i osjećaju što se događa; svi ljudi s kojima Živi Primatelj dolazi u dodir, Manipulirani Živi, također ga podsvjesno nastoje usmjeriti prema njegovoj sudbini, a to je zatvaranje Tangentnog Svemira i smrt uzrokovana Artefaktom.
Glavne nepoznanice su razlog nastanka Tangentnog Svemira i zašto je Donnie odabran za spasitelja svijeta; mogu se objasniti jedino kao božja intervencija
ali to moraš pogledat da bi bar malo skužila o čemu se radi.... ne može se ovak objasnit... mislim, ne kužim ni ja
Zadnja promjena: sun child; pet kol 28, 2009 10:31 pm; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
bijač Ide, ide..
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 10:30 pm | |
| Aaaa^^ bum pogledala. a gdje skidaš filmove? | |
|
| |
rawr Pravi forumaš!
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 10:31 pm | |
| | |
|
| |
bijač Ide, ide..
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 10:31 pm | |
| | |
|
| |
mršavi_pas Ide, ide..
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 10:49 pm | |
| e,imaš baš službeni website i tmao možeš skužit neke stvari :),e da,kraj......on valjda tak spasi svijet što ubije sebe,e i ludo je to kak se dečko od donnieve sestre isto zove frank i ima rupu u oku,a ovaj ga na kraju filma propuco u oko,ugl,sun child,drago mi je da ti se sviđa film,meni je osobno to najdraži film,e a kad smo kod soundtracka,killing moon od echo and the bunnymen je savršena za uvod,e i da,za one koje nisu gledali,on uz pomoć tog franka(maskiranog u zeca) ima tu nadnaravnu snagu tak da može zabit sjekiru u neku brončanu kuglu....i od glazbe ima i joy division,ugl,sva ak ti čast sunčano dijete što si pogledala film :D.........e i ak ti se svidio donnie darko,pogledja još jedan jako dobar nezavisni film,Pi se zove,predobar isto.... | |
|
| |
rawr Pravi forumaš!
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 10:59 pm | |
| - mršavi_pas je napisao/la:
- e,imaš baš službeni website i tmao možeš skužit neke stvari :)
mislim da budem.... :) zanimljivo je... jel stvarno postoji ta knjiga? ta od te roberte?... - mršavi_pas je napisao/la:
- ,e da,kraj......on valjda tak spasi svijet što ubije sebe
e vidiš... zanimljivo.... ionak je bio poremećen, pa tko zna što bi u budućnosti sve napravio - mršavi_pas je napisao/la:
- ,,e i ludo je to kak se dečko od donnieve sestre isto zove frank i ima rupu u oku,a ovaj ga na kraju filma propuco u oko
onaj slatki crni? to dečko od njegove sestre? ... kak nisam to skužila? a to za tu rupu.... pa si vidio da je donnie u kupaonici nož zabio u oko tom zecu.... pa odatle valjda i rupa... jer ne pokazuje se prije toga frankovo lice, pa nismo mogi znati jer ima rupu ili ne... ako si me sad skužio e i to što je propuco ovog u oko... da, zakon.... kak se dobro sve poklopilo... i super mi ono na kraju kad frank leži na krevetu pa si dodirne oko.... - mršavi_pas je napisao/la:
- ,e a kad smo kod soundtracka,killing moon od echo and the bunnymen je savršena za uvodi od glazbe ima i joy division
joj, da... zakon pjesme... sad si cijelo vrijeme vrtim mad world xD | |
|
| |
mršavi_pas Ide, ide..
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 11:05 pm | |
| hehe,ček,jeis gledala producentsku il redateljsku verziju?da,kao postoji ta knjiga.......jer u producentskoj(koaj je kao i originalna) frank pokaže njem u kinu oko | |
|
| |
rawr Pravi forumaš!
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 11:08 pm | |
| sad sam se izgubila xD
nemam blage što sam gledala..... gledala sam film koji sam skinula s neta xD što producentsku ili redateljsku verziju?
btw, pa da.... bili su u kinu poslje onoga kad mu je ovaj izbo oko... i prvi put je skinuo masku u kinu... jel tako? | |
|
| |
mršavi_pas Ide, ide..
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 11:13 pm | |
| | |
|
| |
rawr Pravi forumaš!
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 11:15 pm | |
| - mršavi_pas je napisao/la:
- dada :D
:D budem onda pogledala i pi... za pi sam već čula... neki kažu da je hrpetina gluposti, al oke.... | |
|
| |
mršavi_pas Ide, ide..
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 11:17 pm | |
| | |
|
| |
rawr Pravi forumaš!
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 11:23 pm | |
| meni se baš i ne sviđa ova pjesma :S ugl, za msn.... dns me bar sedmero ljudi pitalo za msn... xD al nemam.... :/ izgleda da ću morat napravit čim napravim stavim adresu tu na forum :) btw, vidjela sam onu temu ''pjesma za osobu iznad'' :) .... tnx a lot edit: alt, sry za oft.... al to se tebi samo čini... ovdje nema spama | |
|
| |
alternativka :] Admin
Broj postova : 4612 Age : 29 Lokacija : Paradise city Registration date : 13.08.2008
| Naslov: Re: Donnie Darko pet kol 28, 2009 11:37 pm | |
| Nisam pogledala film, nikako da skinem. Sutra ću, nadam seee. | |
|
| |
Feanor Uu.. puno pišeš!
Broj postova : 891 Registration date : 20.07.2009
| Naslov: Re: Donnie Darko sub kol 29, 2009 3:03 pm | |
| - sun child je napisao/la:
- ja baš dns pogledala... film je prezakon.....
skinula ga s neta....
posudit ćeš meni :) čini se zanimljivo :) | |
|
| |
.MiSs Dreamer.<3 Bravo..:)
Broj postova : 740 Lokacija : Vrtić iza kuće Registration date : 09.07.2009
| Naslov: Re: Donnie Darko sub kol 29, 2009 6:27 pm | |
| Zanimljivo:D Ima li to negdje za posudit ili moram skidati? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Donnie Darko | |