| Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? | |
|
+8bezerker just.be !dealno_loš@ .Maya. zbunjolica. Miss Sunshine* bombica alternativka :] 12 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
alternativka :] Admin
Broj postova : 4612 Age : 29 Lokacija : Paradise city Registration date : 13.08.2008
| Naslov: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub sij 31, 2009 1:09 pm | |
| Mislim da sam u naslovu sve rekla. Ovih dana se sve više raspravlja o tome kako je prekomercijalizaciji knjige doprinio film. I koliko je god je Sumrak sve omiljeniji, toliko su i kritike žešće.
Dakle...
Mene zanima vaše mišljenje... Je li to tako? Je li Sumrak prekomercijaliziran? Zašto ste počeli čitati knjigu, zašto vam se svidjela...? | |
|
| |
bombica Svaka čast :)
Broj postova : 4666 Age : 29 Lokacija : Boulevard of broken dreams. Registration date : 22.07.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub sij 31, 2009 3:34 pm | |
| Definitivno da. Sad svi živi briju na Edwarda i Bellu,makar pola njih nit ne zna da postoji knjiga. Prvu knjigu sam pročitala prije 2 godine, slučajno mi ju je mama kupila i od tada sam luda za tim.. Imam doma sve 4 knjige, film nema apsolutno nikakve veze s tim. I još mislim da su film mogli napravit 100 puta bolje. Knjiga mi se svidjela,ahh,to sam rekla već 100 puta Zbog njihovih osjećaja,same radnje,svega. I ne zato što su glumci zgodni. Nego zato što ih je takvima napravila moja mašta.
Ahh,koi govor. I još književno.ahahah xD | |
|
| |
Miss Sunshine* Svaka čast :)
Broj postova : 2613 Age : 29 Lokacija : FORKS°° Registration date : 16.08.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub sij 31, 2009 3:44 pm | |
| meni je film dao osječaj kako likovi izgledaju onaj kissing scene mi se sviđa glumci su odlični jedina zamjerka: izostavljeni su djelovi knjige što nije dobro
no od new moon filma se nadam nešto boljem scenariju
ugl. sumrak knjiga rulz | |
|
| |
zbunjolica. Svaka čast :)
Broj postova : 3115 Age : 29 Lokacija : city of delusion Registration date : 21.07.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub sij 31, 2009 4:38 pm | |
| - bombica je napisao/la:
- Definitivno da.
Sad svi živi briju na Edwarda i Bellu,makar pola njih nit ne zna da postoji knjiga. Prvu knjigu sam pročitala prije 2 godine, slučajno mi ju je mama kupila i od tada sam luda za tim.. Imam doma sve 4 knjige, film nema apsolutno nikakve veze s tim. I još mislim da su film mogli napravit 100 puta bolje. Knjiga mi se svidjela,ahh,to sam rekla već 100 puta Zbog njihovih osjećaja,same radnje,svega. I ne zato što su glumci zgodni. Nego zato što ih je takvima napravila moja mašta.
Ahh,koi govor. I još književno.ahahah xD potpis, potpis, potpiss.. | |
|
| |
.Maya. Pravi forumaš!
Broj postova : 1898 Age : 30 Lokacija : Room 27. Registration date : 11.09.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub sij 31, 2009 4:51 pm | |
| Aime, već mi je muka od tih priča. Totalno i veliko DA. Ne mogu podnjet ljude koji su sad kao veliki fanovi i nemaju pojma ni o čemu. Jbt, komentari u kinu - "aaa, kak bi htjela da i ona postane vampir. - ma oče sigurno, tek je pola filma." I tak stalnooo. Jbt, ubite se. Došlo mi je da se ustanem tam i išamaram te glupače. -.- Ja sam dobila Sumrak čim je izašo [knjiga] i pročitala u roku mjesec dana i totalno sam opsjednuta, ko što kaže bombica, još od tad i imam sve knjige doma. Zato ne mogu podnjet više te glupačice koje se prave nekim ultramega Twilight fanovima, a nikad čule da postoji još tri nastavka. -.- | |
|
| |
Miss Sunshine* Svaka čast :)
Broj postova : 2613 Age : 29 Lokacija : FORKS°° Registration date : 16.08.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub sij 31, 2009 4:55 pm | |
| ^^ ajme tak i ove kuČKETINE iz mog razreda kao joj ja budem pročitala knjigu
mda... mislim da je 400 str previše za tebe draga pfff, MRŠŠ
a onak nemaju pojma heh kad im ja kažem nešto iz 3. nastavka bijelo me gledaju kao, ono... ti si to pročitala? ti čitaš?? vaauu
ajme pokopajte SE | |
|
| |
Broj postova : 4612 Age : 29 Lokacija : Paradise city Registration date : 13.08.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub sij 31, 2009 6:21 pm | |
| Potpis na većinu ovoga dosad... | |
|
| |
!dealno_loš@ Pravi forumaš!
Broj postova : 1953 Age : 30 Lokacija : ..daleko... Registration date : 29.07.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub sij 31, 2009 8:41 pm | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub vel 14, 2009 12:55 pm | |
| | |
|
| |
Broj postova : 4666 Age : 29 Lokacija : Boulevard of broken dreams. Registration date : 22.07.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub vel 14, 2009 1:39 pm | |
| Daa,komaa. | |
|
| |
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub vel 14, 2009 5:49 pm | |
| Meni bi baš bilo lijepo čuti 30 seconds to Mars na Mladome Mjesecu :) Pogotovo onaj njihov The Kill. Baš mi je nekak...posebna ta pjesma, savršena za film. | |
|
| |
just.be Pravi forumaš!
Broj postova : 1438 Age : 30 Registration date : 07.11.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub vel 14, 2009 6:09 pm | |
| - .Maya. ^^ je napisao/la:
- Aime, već mi je muka od tih priča.
Totalno i veliko DA. Ne mogu podnjet ljude koji su sad kao veliki fanovi i nemaju pojma ni o čemu. Jbt, komentari u kinu - "aaa, kak bi htjela da i ona postane vampir. - ma oče sigurno, tek je pola filma." I tak stalnooo. Jbt, ubite se. Došlo mi je da se ustanem tam i išamaram te glupače. -.- Ja sam dobila Sumrak čim je izašo [knjiga] i pročitala u roku mjesec dana i totalno sam opsjednuta, ko što kaže bombica, još od tad i imam sve knjige doma. Zato ne mogu podnjet više te glupačice koje se prave nekim ultramega Twilight fanovima, a nikad čule da postoji još tri nastavka. -.- Podebljano POTPIS :D ahahha | |
|
| |
.Maya. Pravi forumaš!
Broj postova : 1898 Age : 30 Lokacija : Room 27. Registration date : 11.09.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sub vel 14, 2009 6:12 pm | |
| - alternativka :] je napisao/la:
- Meni bi baš bilo lijepo čuti 30 seconds to Mars na Mladome Mjesecu :)
Pogotovo onaj njihov The Kill. Baš mi je nekak...posebna ta pjesma, savršena za film. Aaa, volim tee. ^^ | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? ned oľu 15, 2009 7:56 pm | |
| |
|
| |
bezerker Ide, ide..
Broj postova : 148 Registration date : 27.04.2009
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? pon tra 27, 2009 10:11 pm | |
| knjiga je katastrofa, film jos gori. ciljana publika i za film i knjigu su mlađe tinejđerice sto bi objasnilo da su manje vise samo one pomahnitale za tim, a da se vecini ostalih gadi sva ta manija oko sumraka | |
|
| |
Broj postova : 1953 Age : 30 Lokacija : ..daleko... Registration date : 29.07.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? pon tra 27, 2009 10:40 pm | |
| - bezerker je napisao/la:
- knjiga je katastrofa, film jos gori. ciljana publika i za film i knjigu su mlađe tinejđerice sto bi objasnilo da su manje vise samo one pomahnitale za tim, a da se vecini ostalih gadi sva ta manija oko sumraka
da ciljana publika i jesu tinejdžerice,ne vidim što je tu loše?? jest da mnogi smatraju sve to sladunjavim,smrtnica se zaljubi u vampira blabla... ali jebiga.. ti vjerojatno ne volis takvu tematiku.. npr ja sam romanticna dusa i zato mi se knjiga svidjela... neka svatko cita sto zeli... ne moras govoriti da se vecini to 'gadi' samo zato jer tebi ne odgovara... | |
|
| |
zbunjolica. Svaka čast :)
Broj postova : 3115 Age : 29 Lokacija : city of delusion Registration date : 21.07.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? uto tra 28, 2009 6:15 pm | |
| - !dealno_loš@ je napisao/la:
- bezerker je napisao/la:
- knjiga je katastrofa, film jos gori. ciljana publika i za film i knjigu su mlađe tinejđerice sto bi objasnilo da su manje vise samo one pomahnitale za tim, a da se vecini ostalih gadi sva ta manija oko sumraka
da ciljana publika i jesu tinejdžerice,ne vidim što je tu loše?? jest da mnogi smatraju sve to sladunjavim,smrtnica se zaljubi u vampira blabla... ali jebiga.. ti vjerojatno ne volis takvu tematiku.. npr ja sam romanticna dusa i zato mi se knjiga svidjela... neka svatko cita sto zeli... ne moras govoriti da se vecini to 'gadi' samo zato jer tebi ne odgovara... potpisivam, a k tome knjiga ti možda i ne bi bila katastrofa, ti si ju tako doživio jer si ju išo čitat s takvim stavom.. | |
|
| |
bezerker Ide, ide..
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? uto tra 28, 2009 7:22 pm | |
| - !dealno_loš@ je napisao/la:
da ciljana publika i jesu tinejdžerice,ne vidim što je tu loše?? jest da mnogi smatraju sve to sladunjavim,smrtnica se zaljubi u vampira blabla... ali jebiga.. ti vjerojatno ne volis takvu tematiku.. npr ja sam romanticna dusa i zato mi se knjiga svidjela... neka svatko cita sto zeli... ne moras govoriti da se vecini to 'gadi' samo zato jer tebi ne odgovara... nije bitna tematika nego nacin pisanja i iznosenja misli i svega u knjizi. cito sam i ja dosta knjiga sa slicnom tematikom (vampiri, romantika isl.) koje su puno bolje i kvalitetnije napisane a twilight nije posto popularan radi kvalitete nego radi toga sto je hrpetina love utrosena na promiđbu filma, kosto su vec ostali naveli primjere da pola ljudi nije ni znalo za knjigu dok nije doso film. meni je samo zao sto stvarno kvalitetne knjige i filmovi sa slicnom tematikom ostanu u sjeni jednog osrednjeg djela samo radi para i promidbe. | |
|
| |
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? uto tra 28, 2009 7:30 pm | |
| - bezerker je napisao/la:
nije bitna tematika nego nacin pisanja i iznosenja misli i svega u knjizi. cito sam i ja dosta knjiga sa slicnom tematikom (vampiri, romantika isl.) koje su puno bolje i kvalitetnije napisane a twilight nije posto popularan radi kvalitete nego radi toga sto je hrpetina love utrosena na promiđbu filma, kosto su vec ostali naveli primjere da pola ljudi nije ni znalo za knjigu dok nije doso film. meni je samo zao sto stvarno kvalitetne knjige i filmovi sa slicnom tematikom ostanu u sjeni jednog osrednjeg djela samo radi para i promidbe. Da,ali neki su pročitali knjigu puno prije tih svih šitsa sa filmom,pa nam se knjiga svidjela. Stvar je o ukusu.^^ | |
|
| |
bezerker Ide, ide..
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? uto tra 28, 2009 7:55 pm | |
nije bitna tematika nego nacin pisanja i iznosenja misli i svega u knjizi. cito sam i ja dosta knjiga sa slicnom tematikom (vampiri, romantika isl.) koje su puno bolje i kvalitetnije napisane a twilight nije posto popularan radi kvalitete nego radi toga sto je hrpetina love utrosena na promiđbu filma, kosto su vec ostali naveli primjere da pola ljudi nije ni znalo za knjigu dok nije doso film. meni je samo zao sto stvarno kvalitetne knjige i filmovi sa slicnom tematikom ostanu u sjeni jednog osrednjeg djela samo radi para i promidbe. Da,ali neki su pročitali knjigu puno prije tih svih šitsa sa filmom,pa nam se knjiga svidjela. Stvar je o ukusu.^^ ti neki su mlađe tinejđerice :) al ak vam se svidja takav sladunjav nacin pisanja knjige suit yourself :) | |
|
| |
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? uto tra 28, 2009 7:56 pm | |
| Pa kaj je ta knjiga napisana za odrasle? Uostalom,ovo je TEEN forum. Ne kužim,kaj bi treala voljet knjige za ljude od 5 banki?
I da,sviđa mi se. Kao i tisućama drugih. | |
|
| |
bezerker Ide, ide..
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sri tra 29, 2009 12:01 am | |
- Pa kaj je ta knjiga napisana za odrasle?
Uostalom,ovo je TEEN forum. Ne kužim,kaj bi treala voljet knjige za ljude od 5 banki?
I da,sviđa mi se. Kao i tisućama drugih. eh kad napunis 17-18 vidit ces na sto mislim. a teen si do 19 po pravilu. zato i jesam naglasio mlađe maloljetnice. | |
|
| |
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sri tra 29, 2009 2:30 pm | |
| Ja sam još dijete,pa mi se sviđa. | |
|
| |
malena. Pravi forumaš!
Broj postova : 1130 Age : 29 Registration date : 22.10.2008
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sri tra 29, 2009 3:40 pm | |
| Ja sam pročitala Sumrak i prije filma i knjiga mi se svidjela.Ne mislim da je prekomercijaliziran.I ne bih rekla da je knjiga samo za tinejđerice jer znam da ju čitaju i odrasli ljudi.I tebi se vjerojatno kjniga ne sviđa jer si muško al nama curama je ta knjiga supar romantična i sve.Uostalom nije bitno jer svatko ima svoje mišljenje koje treba poštovati. | |
|
| |
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? sri tra 29, 2009 6:18 pm | |
| mene nikad nije bilo briga za kritike drugih,najbitnije mi je da se knjiga MENI sviđa i da JA uživam čitajući je...a sad dal je po misljenju kriticara previse ovo ili ono je.be mi se... mislim da bi tako trebali i ostali a ne unaprijed kritizirati i imati glupe predrasude zato sto su od nekoga ranije culi da je katastrofa... ukusi su razliciti :) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? | |
| |
|
| |
| Sumrak - prekomercijaliziran ili ne? | |
|