Napominjem. Boldani dijelovi se nikada nisu desili , ostalo je istina
Kada ga je upoznala , bio je lijep, intiligentan, pametan momak, prelijepog osmijeha... Na izgled savrsen ! U trenu je oborio s noga. S njim je provela najljepsu godinu u zivotu, Cesto bi sjedili i po 8 sati pricajuci o svemu. Voljeo je pricati o buducnosti. Ujutro u svitanje bi poceo da joj prica, a zavrsio bi tek navecer u kasim Nocnim satima...
Uz njega je odrasla, gradila sebe. Na njegovim pricama je osnovala svoj stav o zivotu. ON JE CITAO KAO KNJIGU JER ON JE PISAO SVE STRANICE .
Bilo je svrseno , kao u bajci . Imali su svoju pjesmu, svoj mali stan, svoje mjesto u kaficu,klupu u parku, imali su svoje mjesto ispod sunca... Ali potpuno neocekivano , sunce je zaslo a da ona nije ni primjetila. Znali su svi osim nje, Ona nije zeljela znati. Govorili su joj da je upao u pogresno drustvo, da ga sve cesce vidjaju na sumnjivim mjestima, da njegov pogled vise nije onaj stari ... Kap je prelila casu kada joj je prijatelj rekao da u stanu u kojem je ona ostavila svoje djetinjstvo nasao spricu ! " Kod koga je kljuc bio ? " Pitala je ..
I nakon toga njen se svijet srusio. " Boze, zar vec toliko daleko, zar mu to mijesto nije nimalo sveto ? " Mislila je . A onda je shvatila da je heroin zadnja stepenica do dna . Da je svo vrijeme lagao . Da je prosao sve moguce droge do toga, jer dug je put do heroina, i da ovisnicima nista nije sveto. Dusu bi prodali za svoj cilj-drogu! Nakon toga odlucila je pricati s njim. pokusati mu pomoci , jer znala je da su imali nesto posebno...
Dobila je samo samar , i saznanje da on nije vise onaj stari. Ostala je zatecna . " Zar on da se toliko izdere na mene, Zar on da me udari , Sta mu se desilo ? " Odgovor je dosao sam od sebe , Prisao je i rekao "Drogiram se vec neko vrijeme , prestat cu , obecajem zbog tebe, Zbog svega ! "
Tako naivno mu je povjerovala, presla preko svega.. Poljubila ga strasno kao nekada ! Sva uzbudjena izasla je ispred kafica , da kaze prijateljici da su se pomirili, da ce on opet biti onaj starii da ona nece vjerovati da se drogira dok to svojim ocima ne vidi .. I vidjela je ..
Krenule su prema zabacenim stepenicama, daleko od muzike, od svega ! Krenule su sjesti, medjutim na vrhu stepenica ugledala je sjenu. Vidjele su lika koji zabada iglu u ruku, bez drhtaja, kao da je to najnormalnija stvar na svijetu !
Pogledala je malo boje . ON ! Opet laz! Nije prestao ! Pobjegla je prije nego sto je on vidjeo. Pocela je plakati . "ljubila sam narkomana, prije 15 minuta" Samo je to ponavljala ..
Vec je pocela lagano gubiti svijest,kao da je buncala . Odveli su je kuci.
Kada su je roditelji vidjeli mislili su da je pjana. Tako se ponasala kao da nije u ovom svijetu..
Sve dok nije vrisnula " on se drogira !!!! " Shvatili su odma o kome je rijec, poceli su je ispitivati , jer i njima je bio drag .
To je bilo previse za nju, pocela je gubiti svjest , dah joj je nestajao i samo se srusila na pod !
Prvo sto je osjetila kada je dosla sebi je mokro lice i majca, koza na licu joj se tesko pomicala jer je sva bila umrljana od razlivene sminke. Nije zeljala suvisna pitanja a tu su bili upitni pogledi rodtelja. Danima je plakala , sto joj nije bilo svojstveno, mejsecima nije izlazila iz kuce ..
Prijatelji su joj javljali o njemu , u 3 mjeseca ,Imao je saobracajnu nesrecu, Jedva se izvukao ..
Predozirao se i dva puta zavrsio u bolnici. Otac mu je imao srcani udar, a djevojke je mjenjao svaku noc.
Kazu ni fizicki nije licio na sebe .
Uzasno je smrsao , Osmijeh mu nije vise bio isti , brada i kosa zapustene , Oci upale !
Postao je sjena.
Promjenila je broj da nemoze doci do nje , nije izlazila , nije zeljala da ga vidi.
Nekad bi ga zvala , samo da mu cuje glas. Cisto da se sjeti .
A onda je pocela dobivati znak zauzeca. I mobitel je prodao, sa svim njihovim zajednickim slikama.
Sve mu je izgubilo vrijednost,
Nakon 2 mjeseca skupila je hrabrosti da izadje , da ga vidi .
Kada je usla u kafic njega nije bilo .. Dan , Tri, Mjesec , dva..
Jel mu se nesto desilo ?
Proslo je skoro pola godine, njega nije bilo!
Ono sto joj je trebalo bio je razgovor s roditeljima, medjutim na spomen njegovog imena nastao bi haos u kuci.
Majka bi samo plakala a otac gledao u jednu tacku..
Nisu zeljeli da mu se opet priblizi. Strepili su ccitavu noc kada je nakon 5 mjesecu napokon izasla, jer znali su koliko ga je voljela . Kakva ce biti njena reakcija kad ga vidi ?
Smirili su se tak kad su shvatli da ga nece vidjeti, da ga nema ..
Vec su se opustili , mislili su da je ta prica zaboravljena, kad odjednom, nakon toliko vremena on !
Ljepsi nego ikada .. Skamenila se kada ga je vidjela, Ulazi polako, uzdignute glave , kosi pogeldom .Jos ljepsi nego ikada prije . Sagela je glavu , bilo je strah pogledati ga u oci.. Plasila se tog pogelda. Emocije su dolazile u naletima.
Gledala je daleko sjecala se svega kada je cula svoje ime !
Tako poznat glas , davno zaboravljen, potisnut u sjecanje .
OKrenula se. ON ! Pogled pravo u oci ,sjece poput noza !
"Jedva sa te prepoznao , promjenila si se dosta.. "
" Hvala i ti si " Jedva se nasmijala. Zagrlio je cvrsto , Naljepsi i najduzi zagljaj na svijetu , nije ga osjtila toliko vremena , a sad opet osjeti njegov miris,onaj stari, najljepsi ..
" Jel se sjecas icega ? " Govrila je kroz suze.
"Pomoci ces mi tako sto ces odjebati odavde , hahahaha , Prvo sto si mi rekla kad si me upoznala , kako si bila Borbena ! hahaha "
Smijali su se opet , zajedno .. Najljepsi osjecaj na svijetu , jos nije mogla vjerovati da je u njegovoj blizini ..
"kako si se izljecio ? "
" Znas Tek kad sam zaredao 30 jedinica u mjesec dana shvatioo sam gdje sam . Cak i kad mi je stari umro nisam dosao sebi, nisam sebe krivio za to . Kada bi profesor diktirao , pisao bi ono sto o govori, odnosno ja sam samo mislio da pisem ..
Ali kada bi neko uzeo taj papir vidio bi samo nabacana slova bez smisla.. jgakakak ..
Pao sam sa tri doze sedicno na po dozu svaki dan,
Htio sam te vratiti , ali bas zato sto sam te volio nisam htio da ti prolzis kroz sve to, Najteze mi je bilo pustiti te da odes ali sam morao .. Jednog daan sam se samo probudio i rekao NE ! Vrijedi se boriti za buducnost , za nju !Sam sam sebe zakljucao u 4 zida , zato me nije bilo tako dugo ,, "!
" Ni ja nisam izlazila 2 mjeseca , zbog tebe, "Jesam ti ikad rekla koliko sam te voljela , da si nesto neljepse sto mi se u zvotu desilo ? "
" Nisi ni morala , znao sam , ali ja te ne zasluzujem .. "
Pricali su dugoo ..
POnovo se vratio u njen zvot porusio tok kojim je krenula..
Opet u njemu vidi sve stojoj treba,,.
U ovih 8 mjeseci nije pocino ni jedan recidiv ,
Ali treba jos puno da vrati povjerenje nje, njenih roditelja.. OPet su ga prihvatili , svako zalsuzuje sansu !
Sada su opet zajedno, cuva ga cuva je ..
POmaze mu da do kraja ustraje u svojoj namjeri ,, LJubav ponovo cvijeta , opet traze svoje mjesto ispod sunca ..Mnogima to nije po volji .. Dosta navodnih prijatelja gleda je na drugi nacin Ali ona , njoihovi prijatelji i njeni roditelji znaju da je on opet onaj stari ! Svako zasluuje novi priliku, on je dobio on ce je i iskoristiti , ona to zna !
" Ako ce ova prica Pomoci , ijednome covjeku , da ode od ovoga zla, objavi je slobodno .. "
Njegove rijeci !
.. A onda je Ema upoznala Bakija